València acollirà el pròxim 22 de novembre la primera edició de Periscopi. Una jornada en la qual els professionals de la cultura de la ciutat analitzaran la situació actual i els reptes pròxims del sector cultural.

Aquesta iniciativa, dissenyada de la mà de Fundació Contemporània, “servirà per a impulsar la col·laboració i el contacte entre els artistes, indústries, teixit associatiu i responsables de centres culturals valencians. Així mateix, acostarà als gestors d’altres comunitats autònomes a València”, ha explicat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez.

Segons les últimes dades de l’Observatori de la Cultura (febrer de 2022) la ciutat de València ocupa el tercer lloc en el rànquing de ciutats espanyols atenent la seua oferta cultural. Aquest creixement actiu ha suggerit als responsables de la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de la ciutat de València inaugurar aquesta iniciativa amb l’objectiu clau de posar en valor el treball de les indústries culturals valencianes, i aconseguir un empenyiment notable al desenvolupament futur de programes que contribuïsquen conjuntament a millorar la vida dels ciutadans, a través de la creació i gaudi de la cultura en el segle XXI.

Periscopi València arribarà, a més, amb un altre objectiu: convertir-se en altaveu per als projectes culturals que més impacte estan aconseguint dins i fora de València. Així, aquest fòrum permetrà als responsables de la cultura de la ciutat compartir la seua experiència amb altres professionals de la resta del país, i parlar en primera persona dels projectes que lideren i que estan adaptant els seus models a les noves necessitats de la societat de hui. “Des d’aquesta mirada, també s’avaluaran els reptes de futur plantejats a través del sector del llibre, arts escèniques, cinema, disseny, música, festivals, patrimoni o arts visuals. Com a responsables de la gestió pública municipal volem que aquesta jornada dibuixe un full de ruta que definisca pròximes accions”, ha exposat Maite Ibáñez.

Periscopi València es presentarà en La Mutant amb un format de jornada intensiva i comptarà amb diversos espais on inspirar amb noves idees i reptes, trobades individuals i converses sobre continguts d’actualitat. L’estructura comptarà amb quatre apartats principals que abordaran el desenvolupament de públics, una selecció de projectes singulars, el finançament de la cultura hui i la sostenibilitat i bones pràctiques.

El programa complet i els ponents participants en Periscopi València es donaran a conéixer el pròxim 8 de novembre a les 11 hores en una roda de premsa que se celebrarà en el propi escenari de La Mutant. La participació en la jornada es realitzarà prèvia inscripció.